Candea College Saturnus Duiven

Niet alleen de pleinen van basisscholen zijn versteend en willen graag vergroenen, maar ook zeker de pleinen van middelbare scholen! Uit onderzoek die studenten van Larenstein hebben gedaan op deze school kwam naar voren dat er echt wel wat meer variatie, zitplekken, spel en bovenal schaduw op het plein mag komen. Samen met leerlingen en een groep docenten is dit plan uiteindelijk ter tafel gekomen.

Voor ieder wat wils: chillplekken, work-outplekken, volleybal- en basketbalveld, tafeltennistafels en zelfs vlonders die het water inprikken om met je blote voeten in het water te poedelen, of je schaatsen onder te binden…

Het bestaande panna-veld en de bestaande bomen blijven gehandhaafd, wel komen er een fiks aantal nieuwe bomen bij om een prettig verblijfsklimaat te creëren. 

Bepaalde lessen zou de school ook buiten kunnen gaan geven; door middel van een amfitheater is er een buitenleslokaal ontstaan, de vlonders in het water lenen zich goed om met een schepnet een biologieles te geven en er komt een Tiny-Forest met groot insectenhotel om de leerlingen bewust te maken van de wonderen der natuur.

Opdrachtgever: Candea College Duiven

Ontwerp: 2022

Realisatie: naar verwachting in 2023

< klik op de foto’s voor een vergroting >