Meer over mij

Ik ben Heleen, met mijn gezin woonachtig in het schitterende Oosterbeek.
Ik ben opgeleid tot hovenier en tuin- en landschapsontwerper. Tevens ben ik ambassadeur van de Leefbare Stad.

Ik kom uit een (vaste planten) kwekersfamilie uit Boskoop. Als kleine meid liep ik vroeger al met mijn opa over de kwekerij en leerde hij mij over de magie van de planten. Die liefde voor het groen en de bloemen is er dus al op jonge leeftijd met de paplepel ingegoten.

Groen en vormgeving zijn twee van mijn grootste passies en laten die twee nou net heel mooi samen komen in het ontwerpen van de buitenruimte. De buitenruimte mag mooi en aantrekkelijk zijn voor de mens, maar misschien nog wel belangrijker: het moet ook een bijdrage bieden aan het grotere geheel. Denk aan klimaatadaptatie en het vergroten van de biodiversiteit.

Ik ben van mening dat we de buitenruimte kunnen inrichten op een duurzame manier. Ik wil me er dan ook voor inzetten om de ecologische footprint voor het realiseren van een natuurlijke groene buitenruimte zo klein mogelijk te houden. En dat het in de loop van de tijd ook wat terug te geven heeft in de vorm van voedsel voor de insecten, overwinteringsplekken voor kleine zoogdieren en verblijfsplek voor de vogels.

Er valt buiten zoveel te zien en te beleven, en niet alleen voor kinderen! Voor vragen over hergebruik van materialen, afkoppelen van regenwater en het vergroten van de biodiversiteit bent u bij mij aan het juiste adres. Ook met een klein budget of zonder groene vingers vind ik het leuk om mee te denken.

Vraag gerust een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.